Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt hangt een beetje af van wat je wilt opzetten. Laten we eerst de basis beschrijven. Als basis heb je een Raspberry Pi nodig. Deze koppelt je zender of ontvanger via internet aan het centrale systeem in de cloud. Er zijn vele modellen van de Raspberry Pi. Alles vanaf Model 2B is prima geschikt. Model 5 hebben we nog niet getest. Naast de Raspberry Pi heb je dus ook een internet verbinding nodig. Veel bandbreedte / snelheid is niet nodig, de spraak codec gebruikt zeer weining van dit.


Ontvanger
Voor het opzetten van een ontvanger maken we gebruik van een RTL-SDR stick (V3). Deze wordt aangesloten op de Raspberry Pi en de antenne. Daarnaast heb je uiteraard een antenne voor de betreffende band nodig. Er is een breed scala aan antennes voor zowel CB als PMR. We kunnen adviseren welke antenne het beste bij jouw situatie past.Zender
Om een zender op te zetten kun je gebruik maken van eigenlijk ieder bakkie of andere soort radio. Deze wordt via een USB geluidskaartje aan de RaspBerry Pi gekoppeld. Om PTT te maken wordt een optocoupler toegevoegd. Tevens is een audio transformatortje nodig om eventuele aardlussen en brommetjes te voorkomen. Verder heb je een voeding en een antenne voor het bakkie / radio nodig. Ook van deze materialen bestaat een groot assortiment.


En verder
De software regelen en beheren wij voor je. Je hebt hier geen specifieke kennis voor nodig, meer dat een image naar het SD kaartje schrijven is het niet. Samen met jou stellen wij op afstand alles voor je in. Het aansluiten van het audio transformatortje en de optocoupler is redelijk eenvoudig te doen. Ook op dit vlak kunnen we je adviseren in wat je nodig hebt.

Vragen? Neem contact op via het contact formulier: https://www.ncbr.nl/algemeen-contact/ (optie “Ik heb een technische vraag”). Een van onze technici zal dan contact met je opnemen.