Hoe sterk kom ik binnen?

De repeater beschikt over meerdere ontvangers in het land. We hebben een tool welke jou toont via welke ontvanger je binnenkomt en met welke kwaliteit dat is. Deze tool toont de waarden als signaal ruis verhouding, niet in procenten of s-punten. Dezelfde tool wordt vaak ook bij amateur repeaters gebruikt en us ontwikkeld door PE1CHL van Hobbyscoop.

(Bron: https://www.hollyland.com/blog/tips/signal-to-noise-ratio)

De tool
Omdat de tool helaas geen https serveert kunnen we deze helaas niet binnen we website weergeven. Deze link
opent hem in een nieuwe browser tab. Eventuele veiligheids waarschuwingen kun je negeren, deze zeggen enkel dat de pagina geen https is.

De afbeelding hier onder toont een voorbeel van de SNR meter en is geen live weergave.


Middels een gekleurde balk wordt aangegeven met welke kwaliteit je binnen komt. De balk kan rood of geel van kleur zijn. Een gele balk geeft aan van welke ontvanger de squelch open is en met welke kwaliteit je er op binnen komt, de status geeft dan “sql open” aan. De ontvanger waar op je het beste binnenkomt geeft middels een rode balk aan met welke kwaliteit je er op binnen komt, de status geeft dan “actief” aan. De ontvanger met de rode balk, de actieve, wordt naar de zenders door gestuurd.

De Research & Development ontvanger gebruiken we experimenten en kan zich overal bevinden. De External ontvanger kan gebruikt worden voor b.v. het doorzetten van uitzendingen van derden, momenteel maken we daar geen gebruik van.

Je kunt ook zien dat iemand via Teamspeak binnen komt. Omdat dit niet via de ether is zal de signaal ruis verhouding altijd goed zijn en is er geen signaal kwalitiet weer te geven.

Naast het luidsprekertje verschijnt een rood bolletje wanneer de zenders in de lucht zijn.